Categorized | FUNDRAISING

Aplicatii smartphone care te pun in miscare pentru ONG-uri

StriivIn ritmul actual, in 2030 jumatate din americani vor fi obezi. Cateva aplicatii mobile transforma miscarea fizica in bani pentru ONG-uri. Iti faci si faci un bine in acelasi timp.

Striiv este un gadget si o aplicatie iPhone care-ti numara pasii pe care-i faci. Ca mergi pe jos, urci scarile sau alergi, Striiv iti spune cate calorii ai ars si cati pasi, cate puncte ai acumulat. Cu punctele poti sa faci doua lucruri. Poti juca Myland, prin care creezi o lume fantastica, cu animale mitologice. Ca sa-ti duci lumea pana la capat, iti trebuie cat mai multe puncte, iar pentru puncte in niciun caz nu trebuie sa stai locului, trebuie sa te misti zilnic. Daca vrei sa impusti mai multe puncte deodata, poti accepta provocarile Striiv, poti intra in diverse competitii cu tine insuti, contra cronometru.
Striiv este si un instrument de fundraising. Pasii pe care ii faci se pot transforma in bani. Poti alege un ONG partener Striiv si o cauza in valoare de x pasi. Banii nu vin de la Striiv, ci de la companiile partenere. Cauzele sunt diverse si sunt in special din tarile sarace. O zi cu apa curata intr-o comunitate saraca din Bolivia valoreaza, de pilda, 18.000 de pasi. Ii faci, ii descarci in computer, serverele Striiv preiau informatia, iar ONG-ul incaseaza banii.

Charity Miles e o aplicatie gratuita, compatibila iPhone si Android. O mila parcursa mergand sau alergand valoreaza 25 de centi si 10 centi, daca ii faci cu bicicleta. Banii merg catre ONG-uri precum Habitat for Humanity sau Autism Speaks.

Plus 3 (gratuita, pentru iPhone) face acelasi lucru, monitorizand in plus exercitiile cu greutati si pe cele de Zumba.

LifeKraze (gratuita, pentru iPhone) permite membrilor sa faca schimb de puncte, care se transforma in donatii.

Run4Good, tot gratuita si tot pentru iPhone, calculeaza kilometrii pe care ii faci pe jos sau pe care ii alergi intr-o luna. Daca atingi obiectivul impus, dezvoltatorul aplicatiei dubleza donatia. Banii merg catre ONG-urile cu proiecte de prevenire a obezitatii la copii.

Foto: pagina de FB Striiv

Taguri: , , , , , , ,

Leave a Reply

Cifra saptamanii

30 mil. Euro

Este suma investita in CSR in Romania

Calendar de posturi

August 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31