Categorized | ONG [track]

Programul Tinere Talente, ajuns la a cincea editie

foto stire tinere talente 2In cadrul programului Tinere Talente, editia 2013, vor primi burse 28 de tineri artisti

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a selectat in cadrul programului national Tinere Talente, editia 2013,  un numar de 28 de tineri artisti ce vor primi burse de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea artistica si exprimarea propriului talent. Bursele vor acoperi participari la concursuri nationale si internationale, masterclass-uri si workshop-uri in Romania si in strainatate, achizitionarea de instrumente si materiale de lucru, in scopul de a deschide calea catre o cariera artistica de succes celor mai talentati artisti romani.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza tineri artisti din familii cu venituri mici, care nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele, universitatile de muzica si arte plastice din toata tara.

In acest an, cei 28 de tineri artisti selectati in cadrul programului Tinere Talente vor primi burse de studiu de pana la 2.000 de euro si de asemenea, vor participa la o tabara de creatie unde vor pregati un proiect artistic/ spectacol interdisciplinar pe o tema data. Spectacolul va fi pus in scena la finalul proiectului in cadrul unui eveniment organizat de fundatie. Totodata, tinerii vor fi sustinuti si promovati de fundatie prin intermediul evenimentelor culturale si vor urma sesiuni  de mentorat cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente are si in acest an doua sectiuni: arte plastice si muzica. Pentru fiecare sectiune Fundatia acorda cate 14 burse, fiecare bursa avand valoarea de pana la 2.000 de euro. Selectiile finale ale tinerilor au avut loc in perioada 19-20 ianuarie (pentru muzica) si 26-27 ianurie (pentru arte plastice) si au fost conduse de jurii specializate.

La sectiunea Arte plastice au facut parte din juriu Virgil Scripcariu – sculptor, Stela Lie – grafician, Bogdan Vladuta – pictor si Dana Marinescu – artist vizual. Aplicatiile la sectiunea Muzica au fost jurizate de Diana Bratan – pianist, Godri Orban – fagotist, Mariana Colpos – soprana, Marin Cazacu – violoncelist si Vlad Conta – dirijor.

Programul Tinere Talente este realizat in anul 2013 cu sprijinul partenerilor ISS Facility Services, BRD Groupe Societe Generale, Class Living si al sponsorilor Kaufland, SofMedica, RBS Bank, Clinica DentalMed, Hewlett Packard, Roche, PricewaterhouseCoopers, Eastern Space Systems, Star Storage, BDR Associates, Residence Hotels, Hotel Siqua (A.D.)

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Cifra saptamanii

30 mil. Euro

Este suma investita in CSR in Romania

Calendar de posturi

August 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31