Categorized | COMUNITATE

Radio Romania Cultural iese la rampa cu ora de educatie teatrala

Incepand din 6 februarie, debuteaza un nou program de educatie nonformala adresat elevilor de liceu, “Ora de educatie teatrala”.

Ideea acestui proiect a aparut ca urmare a succesului pe care il are „Ora de educatie muzicala”, un proiect initiat in anul 2011.Realizatoarea Mirela Nicolae si regizorul Mihai Lungeanu, cu sprijinul Mediatecii Bucurestilor si al conducerii institutiilor de invatamant care au acceptat sa promoveze programul, vor sa sprijine demersurile scolii de acordare a sanselor egale la educatie. Aceasta initiativa a radioului cultural este menita sa-i atraga spre postul public si sa-i fidelizeze pe tinerii bucuresteni, viitori ascultatori de emisiuni educationale, literare, teatrale, stiintifice, muzicale.

Opt elevi ai Colegiului National Iulia Hasdeu si ai Grupului Scolar Industrial Mecanica fina, cu varste cuprinse intre 15-17 ani, vor fi selectati miercuri, 6 februarie, in urma unui scurt interviu. Acestia vor avea ocazia sa lucreze din 13 februarie 2013, in studiourile nationale de teatru radiofonic, pana la sfarsitul anului scolar. Copiii vor afla, prin exercitii specializate, ce inseamna dialogul si exprimarea coerente. Vor avea ocazia sa aprofundeze, intr-o maniera inedita, texte prevazute de programa scolara, cerute pentru sustinerea examenului de bacalaureat.

Prima etapa a proiectului “Ora de educatie teatrala” se va incheia o data cu debutul vacantei scolare de vara, printr-o emisiune speciala „Invatamantul, azi” . Etapa a doua va incepe in septembrie 2013, intr-o formula similara. Intentia jurnalistilor de la Radio Romania Cultural si a profesorilor de la Colegiul National Iulia Hasdeu si Grupul Scolar Industrial Mecanica fina este aceea de a urmari si in anul scolar viitorul, parcursul educational al adolescentilor inclusi in program. (A.D.)

Taguri: , , , , , , ,

Leave a Reply

Cifra saptamanii

30 mil. Euro

Este suma investita in CSR in Romania

Calendar de posturi

August 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31