Categorized | ONG [track]

Educatia nonformala, la raport

foto stire raport 7 februarie 2013 2Fundatia Noi Orizonturi propune spre dezbatere un Raport de analiza pentru dezvoltarea unei politici publice care sa sprijine educatia nonformala.

Raportul a fost realizat de catre lector.drd. Oana Mosoiu de la Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Universitatea Bucuresti in cadrul proiectului „IMPACT – model de educatie extracurriculara, nonformala in Romania”, finantat de Romanian-American Foundation.

Raportul de analiza are in vedere cartografierea eforturilor actorilor relevanti la nivel national in acest sector, precum si o proiectare a necesitatilor si directiilor generale de viitor. “Exista deja o masa critica de initiative care sa faca posibila o constanta de initiative, exista experienta, sunt formulate propuneri, se simte ca e momentul in care se poate intampla ceva avand un context, mesaj si oameni care practica si  promoveaza educatia nonformala. Putem vorbi de o reconstructie in sistemul educational pe principiul educatiei nonformale”, a declarat lector drd. Oana Mosoiu.

Perioada pentru care documentul se afla in dezbatere publica este 1- 28 februarie 2013, dupa care va fi inmanat Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului si actorilor in domeniu. Raportul va putea fi utilizat ca document de fundamentare pentru eforturile membrilor activi din acest sector si va servi ulterior dezvoltarii unei politici publice care sa sprijine educatia nonformala.

Raportul de analiza a fost lansat intr-un eveniment ce a avut loc la finalul lunii ianuarie si care a reunit trei trei voci si perspective importante asupra educatiei: Liliana Preoteasa,  director general, Directia Generala Educatie si Invatare pe tot Parcursul Vietii (Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului), Monica Calota, director Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale si Roxana Vitan, director executiv la Romanian-American Foundation. (A.D.).

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Cifra saptamanii

30 mil. Euro

Este suma investita in CSR in Romania

Calendar de posturi

August 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31