Categorized | FUNDRAISING

Idei care cresc cu fonduri din multime

crestem ideiUn catarator, un curier si o artista strang oameni si fonduri pe Crestemidei.ro.

Centrala de escalada este un proiect din categoria Sport, initiat de Vlad Capusan. Vlad e catarator si vrea sa transforme o fosta fabrica din Cluj-Napoca intr-un spatiu de escalada. Fondurile stranse vor fi folosite pentru montarea prizelor si finalizarea panoului de catarari. Pana acum proiectul lui Vlad a atras 12 sustinatori si 570 de lei, din totalul de 2000. Mai are 11 zile la dispozitie pentru strangerea sumei.
Cartea asta se vinde precum painea calda e proiectul lui Ariel Constantinof. Tanarul bucurestean e pasionat de mersul cu bicicleta si de… livrari. A pornit un serviciu de curierat cu biciclete, se numeste Tribul. Ariel vrea sa ne ofere intr-o carte experienta sa de biciclist si sef de Trib. Fondurile il vor ajuta s-o tehnoredacteze si s-o tipareasca in 150 de exemplare. „Tribul” lui Ariel are 38 de adepti si un fond de 2724 de lei.
Maria Surducan a terminat Arte in Cluj. I-a venit ideea unei carti de benzi desenate, cu eroi din basmele romanesti. Praslea cel Voinic si Merele de Aur are pana acum 45 de finantatori si 6322 de lei. Maria are nevoie de 10.000 pentru publicarea si promovarea cartii. Mai are o luna la dispozitie pentru a strange banii.

Crestemidei.ro s-a lansat anul trecut si este o platforma de crowdfunding a Asociatiei cu acelasi nume, din Cluj. Proiectele pot fi inscrise de persoane fizice, grupuri formale sau informale, ONG-uri. Proiectele nu trebuie sa fie „egoiste”, trebuie sa ofere ceva comunitatii. Domeniile sunt mari: cultura, arta, educatie, comunitate. Proiectul poate sta pe site 90 de zile, timp in care trebuie sa strangi suma pe care ti-ai propus-o. Daca n-o strangi, banii se intorc la donatori sau se impart la celelalte proiecte. Intotdeauna, in functie de suma donata, donatorul primeste ceva la schimb din partea initiatorului de proiect. In cazurile de mai sus, un abonament, o carte, mai multe carti, o carte cu un autograf etc. Si, bineinteles, multumiri. Crestemidei.ro pastreaza o taxa de 7% din suma stransa. Banii sunt folositi pentru dezvoltarea site-ului si pentru promovarea proiectelor.

Foto: Crestemidei.ro

Taguri: , , ,

Leave a Reply

Cifra saptamanii

30 mil. Euro

Este suma investita in CSR in Romania

Calendar de posturi

August 2020
M T W T F S S
« Feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31